A masszázs az ősidők óta alkalmazott és közkedvelt terápia. Manapság számtalan változata elterjedt a világban, azonban mindegyik az alapjául a személyre szabott manuális kezelés szolgál.


  • Kategória: Masszázsok
  • Időtartam: 01:00 Óra
  • Cím: Pécs, Kodolányi János utca 23, Magyarország (Térkép)
  • További információk: BEAUTY GARDEN SZÉPSÉGSZALON

Ár:10000Ft

 

Leírás

A terápia során olyan masszázstechnikákat (simítás, dörzsölés, lazítás, fascia kezelés, trigger pont kezelés, köpölyözés stb.) alkalmazok, amelyek elősegítik az ízületek regenerációját, ellazítják a merev és letapadt izmokat, és a kezelt területen vérbőséget okozva csillapítják a fájdalmat is.

A masszázs gyakran ajánlott kiegészítő kezelésként gyógytornához, mert a masszázzsal ellazított és bemelegített izmok könnyebben és jobban terhelhetőek a torna során.

Ez a terápia mára a legelterjedtebb masszázsformává vált, valamint számos új eljárás alapja lett.

A módszer az egész test izmainak átmasszírozására irányul. Lazítja az izmokat, csökkenti a hát- és gerincfájdalmakat, fokozza az anyagcsere folyamatokat, így a test salakanyagai gyorsabban távoznak. Helyi vérbőséget okozva fokozódik a vérkeringés, a bőr visszakapja az eredeti fiatalos rugalmasságát, csökkenti a stressz okozta hatásokat.

Amerikai kutatók megfigyelése szerint a gyulladásos jellegű térdízületi megbetegedéstől, arthritis-től szenvedő páciensek számára szintén tartós javulást eredményezhet a tradicionális svédmasszázs. Egyre több orvos javasolja arthritis-es betegei számára, hogy a gyógyszeres terápia mellett járjanak gyógymasszázsra. A masszázs hatására a térd rugalmasabb lesz, hajlékonyabbá válhat, ennek hatására a páciens könnyebben, és többet mozog, ami már önmagában is gyógyulást hozhat.

Alkalmazott terápiák:

Fájdalom kezelés - Fasciális terápiákkal

A fascia szó szerint formát ad testünknek, fejünktől lábujjainkig összetart minket, és fontos feladata van, az érzékelés. Ez a kollagéndús, szakadásnak ellenálló, szalagszerű szövet körülveszi az agyat, csontokat, izmokat, valamint az egyes izomrostokat, és a belső szerveket is összefogja. Amennyiben ebben a rendszerben valamilyen disztorzó jelentkezik, azt a szervezetünk fájdalommal kommunikálja. Egy állapotfelmérés alkalmával ezek a jól körülírható fájdalmak mutatják meg a terapeutának a probléma valódi okát. A kezelés nem fájdalommentes, de nagyon gyors és látványos eredményt hoz. A beszűkült ízületi mozgástartomány megnő (pl befagyott váll), a fájdalom csökken, sok esetben elmúlik a kezelést követően azonnal, a páciens megkönnyebbül.

Trigger pont terápia

A triggerpont a vázizmon belül egy erősen irritált, „begörcsölt“ terület, mely sokszor kb. borsónyi nagyságú. Ez a csomó egy állandóan görcsben álló izomhoz hasonlítható, a vázizmon belül. Minden izomhoz tartozik egy-egy terület, ahová a triggerpontból fájdalom sugárzik ki. A fájdalom helye alapján könnyen lokalizálható a harántcsíkolt izom, ezáltal pedig a kezelendő terület.

Teniszkönyök, golfkönyök, vállfájdalmak, fejfájás, karba sugárzó fájdalmak, hátfájás, derékfájás esetén alkalmazom ezt a terápiát. Egy izomcsomó kezelése pár percet vesz igénybe, de hónapok óta fennálló problémákat szüntethet meg.

Amennyiben Önnek bárhol, a mozgás szervrendszerben fájdalmai jelentkeznek, s nem csillapítja sem krém, sem gyógyszer, keressen bizalommal.

Eckert Péter

Telefon: 06706059029